Registrera dig eller logga in här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

White Guide

Feldts Bröd & Konfekt , Halmstad - Nu: God klass
GG-rekommendation: En klass upp

27 apr 2018
Recension: 
Ett helt underbart litet bageri/konditori med riktigt hög klass på både mat- och kaffebröd. Allt är ekologiskt, framtaget med mycket kärlek och ingredienser efter årstid och tillgång. Eftersom det fylls på i disken varefter och det finns lite olika varje dag, ledsnar man definitivt inte på en fika även om/när man besöker dem flera gånger. Man ska definitivt inte gå från Feldt´s utan att ha smakat deras citron- eller passionsfruktstartelett, eller brownien med saltkola och nötter. Mmmm..... Utöver mat- och kaffebröd har de hemkokt saft, marmelad, smågodis, choklad och glass med smaker efter årstid och tillgång på råvaror. Fikar man på plats gäller det att vara beredd på att dela plats med många, det är nästan alltid fullt både inne och ute (när vädret tillåter).

Recenserad av: Catarina

 

Invito Ristorante Italiano, Sundsvall - Nu: God klass
GG-rekommendation: En klass upp

8 apr 2018
Recension: 
Vänlig avspänd servering med intresse för gästen. Rätterna serverades i lugn takt utan att vi behövde sitta och vänta. Mycket god focaccia med en utsökt god olivolja. Mycket goda aptitretare; florstunna potatischips kryddade med timjan och rosmarin, Mycket goda friterade bläckfiskringar med en överraskande god citronmajonnäs med färg av bläckfiskbläck Fin färg- och texturkombination. Smakrik ratatouille med getost och krutonger i perfekt balans. Det rekommenderade vinvalet (lätt rött) superbra. Perfekt kokt skrei med bla syrad potatis som gav en utmärkt bra balans. Chablivinet fulländade rätten. Blodapelsintartelett överraskande god med fyra texturer. Vinet, en muscat d'Asti, helt suveränt till. Pistaccio med olika texturer var nära nog himmelskt god. De rekommenderade Tokajern harmonierade mycket väl. Helhetsupplevelsen gjorde oss mycket nöjda. Restaurangen är väl värd en omväg. Vi rekommenderar starkt en uppgradering.

Recenserad av: Jan

 

Restaurang Hörnet, Vadstena - Nu: God klass
GG-rekommendation: En klass upp

25 mar 2018
Recension: 
Efter ett par månaders säsongstängning har det här unga begåvade gänget nu haft öppet några veckor när vi besöker. Man imponeras av hur de mognat i sitt självförtroende och hur de höjt ribban ett par rejäla steg från föregående år. Servisen känns bekvämare i sina presentationer av alla rätterna, flytet är skönt och rätterna kommer in med bra tidsmellanrum. Menyn byts helt ungefär en gång i månaden (plus enstaka mellanbyten), men med några signaturrätter som endast transformeras mellan menyerna. Efter uppehållet har dock även dessa getts helt nya presentationer, och överlag känns uppläggen vackra och innovativa. Steambuns känns igen med fylliga, saftiga smaker, nu med sesamfriterad kalvkind som stjärna i ett helt nytt upplägg. Mandelfriterad fetaost och krispiga friterade oliver var en ny angenäm smaksensation! Den smörstekta torsken var perfekt tillagad, och balanserna perfekta med blomkål, savoykål, tomat och friterad dragon som pricken över i! Go Bananas är en magisk avslutning!

Recenserad av: Janne

 

Björk Topprestaurang & Fjällbar, Hemavan - Nu: Också ett bra ställe
GG-rekommendation: En klass upp

18 mar 2018
Recension: 
Aftonäventyret börjar med transport i pistmaskin (snösäsong) upp till restaurangbyggnaden med prisbelönt arkitektur mitt i skidbacken. Det fortsätter i en avsmakningsmeny i fem akter. Ett lyckligt giftermål mellan Japan och Lappland genom en sashimi av lokal röding med tångchips och rivet torkat renkött. En trevlig kombination av en underbar råbiff av älg med sikrom, grönkålschips och majonnäs med karljohansvamp. En balansakt mellan sötma, syra och sälta i form av ett perfekt tempererat, krämigt ägg med ingefärsinlagda kantareller och en sabayonne av brynt smör. Favoriten - en mör och fin ripa med potatispuré, brysselkål, krispigt bakad morot och rödvinssås. Avslutningen - en rallarrossorbet med en minimunk eller en liten chokladkaka som glutenfritt alternativ och möjligen en bättre partner till rallarrosen. Dryckespaketen med och utan alkohol var fint kombinerade till varje rätt. Helhetsupplevelsen sänktes dock av att väntetiden var på tok för lång mellan rätterna just denna kväll.

Recenserad av: Roger

 

Dryck och Mat, Uppsala - Nu: Mycket god klass
GG-rekommendation: En klass upp

15 mar 2018
Recension: 
Annorlunda koncept i nya, större lokaler i Uppsalas vackra gamla stationshus som inbjuder till spontanbesök eftersom restaurangen har platser vikta för drop in-gäster. Menyn komponeras med vinlistan i fokus och ypperlig fingertoppskänsla. Underfundigt och begåvat kök med stort hjärta och fantasi. Servicen är superb och vinkunnandet på topp med annorlunda och spännande vinlista. Meny efter säsong som byts ut månadsvis Lagom avslappnad atmosfär i snygg lokal med varm personal utan stropperier och näsan i vädret. Toppklass!

Recenserad av: Jörgen

 

Chong Qing, Stockholm - Nu: Också ett bra ställe
GG-rekommendation: En klass upp

13 mar 2018
Recension: 
This is a restaurant worth visiting if you appreciate genuin Sichuan food cooked with love and with no compromises. If you nor like Sichuan food you should go as well, talking to the owner is worth the travel, she is awesome and it is a pleasure talking about food or somerhing else! The location of the restaurant is a little bit off, but worth the travel. Just now I realise how many words 400 words are, which is mandatory writing a reviret...

Recenserad av: Stefan

 

Mr Voon, Stockholm - Nu: Mycket god klass
GG-rekommendation: En klass ner

7 mar 2018
Recension: 
Maten imponerar inte och framförallt inte desserterna. Inte alls prisvärt. Tycker inte man kan hamna i kategori mycket god klass bara för att miljön är snygg och det är så det känns. Milön är strålande men inte resten.

Recenserad av: Andreas

 

Bar Nombre, Stockholm - Nu: God klass
GG-rekommendation: En klass upp

7 mar 2018
Recension: 
Tycker maten är väldigt innovativ och nyskapande. När man kollar på vilka andra ställen som har liknande eller högre poäng än Bar Nombre så inser man att dom ligger i fel kategori. Visst, servicen är inte stjärnkrog men det vill inte gänget bakom stället heller, dom vill ju skapa en känsla av enkelhet och att man ska känna sig bekväm. Strålande och intressant vinlista! En totalpoäng på 69 är mer rättvist.

Recenserad av: Andreas

 

Malmö Saluhall, Malmö - 
GG-rekommendation: En klass upp

22 feb 2018
Recension: 
Malmö Saluhall har lyckats att handplocka en makalös mix av högklassiga handlare, som dessutom ger en ovanligt fin och personlig service. Det är svårt att finna tillräckliga adjektiv för att beskriva den perfektionism i smakupplevelser som erbjuds i saluhallen. Allt från pastarätter på Papi som tar dig på en ögonblickssekund till en genuin italiensk matmor, fast det är pappor som håller i kastrullerna, Smarriga mackor på Poms med syrade grönsaker och långbakat kött, den enormt delikata falafeln på Falafel och Burgers, för att inte tala om deras saftiga hamburgare där mottot är less is more. Apropå smakupplevelse, så är ett besök på Tea Junkie outstanding, välj din treat och de passar ut ett te som får dina smaklökar att uppleva en tredje smak som får dig att återvända redan dagen efter. Lanthandeln som öppnade i november 2017 är ett efterlängtat komplement med produkter som väcker ett ärligt habegär.

Recenserad av: Åss

 

Brasserie Goaroije, Älmhult - Nu: God klass
GG-rekommendation: Ut ur guiden

18 feb 2018
Recension: 
Restaurangen har försämrats påtagligt. Menyn känns pinsamt oinspirerad, omodern och tråkig. Personalen springer förbi och verkar mest intresserad av allt annat än de gäster som de är satta att ta hand om. White guide skriver, att man kan "...bli mätt på smaken av småländsk höstskog". Tyvärr, inte en gran i sikte.

Recenserad av: Christina

 

White Guide Presentkort