Registrera dig eller logga in här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

White Guide

Ur White Guide  2018:

Skoogs Krog & Logi

3. Mycket god klass
Bar i restaurangenParkeringUteserveringHandikappanpassatÖvernattningsmöjligheterVinterkrogHjärtekrog
  • Rörosvägen 4, 840 95 Funäsdalen — Härjedalen
  • Tel: 0684-215 50
  • www.skoogskrog.se
  • Priser: Meny 600 kr.
  • Antal platser: 16
  • Öppet: Dec-apr ons-lör fr 17. Juli-sep ons-lör fr 18. Stängt maj-jun, okt-nov.
  • Krögare: Emil & Rasmus Bertilsson
  • Köksmästare: Emil Bertilsson
  • Sommelier: Rasmus Bertilsson
  • Vägbeskrivning: Väg 84, mitt i Funäsdalen. Se vägbeskrivning på karta
  • Presentkort: Tar White Guide presentkort
Skoogs Krog & Logi

Nyskapande fjällgastronomi

Lycklig den som befinner sig i Funäsdalen under säsong. Lågmält och med egensinnig kreativitet formar bröderna Bertilsson sitt egna uttryck, ett arbete som hela tiden fortskrider. När många andra har börjat tappa intresset för råvaror med adress och istället gett sig i kast med någon annan trend, jobbar Rasmus och Emil oförtrutet på med att skapa inte bara en lokal fjällgastronomi utan även ett skafferi. Redan presentationen av matens härkomst är ren poesi. "Vildsvinet är skjutet av kusin Daniel. Röding och öring kommer från en liten sjö nedanför Sylarna." Målet är att bli så självförsörjande som möjligt och en del av grönsakerna kommer från egna odlingen runt knuten. Ungerska ullsvinen Doris och Helga är de senaste nytillskotten. Tonen är lågmäld, avspänd och trevlig, både i service och attityd. Miljön är läckert rustik med många fina detaljer som skinkan och örterna på tork. "Brorsans chark" är bland det bättre vi ätit. Smältande coppa och bog som synkar fint med surdegsbröd med riven ost från Medskogen. Ett norrländskt less is more som sätter tonen för middagen. Den stekta regnbågen med skinn ligger på ett snudd på fulländat potatismos av "kulturpärer" tillsammans med syrad fänkål, forellrom och brynt smör. Den smakrika och perfekt stekta fjällkon från Tännäs serveras tillsammans med saltbakade och granrisrökta rödbetor, grönkål "från slänten", kantareller samt vacker rosaröd sky av rödbeta och fond. Snyggt och mycket gott. Vinrekommendationerna balanserar utmärkt.

  • Skoogs Krog & Logi
  • Skoogs Krog & Logi

Hitta hit

62.5434595120394512.547717094421387

Guiding Guests

klassificering
White Guide Presentkort